Volkswagen verzekeren

Volkswagen verzekeren

Heb je net een nieuwe Volkswagen dan wil je die natuurlijk zo goed en voordelig mogelijk verzekeren. Voor jouw Volkswagen ben je op zoek naar een autoverzekering met een goede dekking, vlotte afhandeling van schade en een aantrekkelijke premie. Wij helpen je daarbij.

Het merk Volkswagen

Volkswagen is al jaren een populair automerk in Nederland. In 2020 was Volkswagen het best verkochte automerk in Nederland. Met bijna 11.000 registraties was de elektrische Volkswagen ID.3 op de Kia Niro na de meest verkochte auto. Andere populaire modellen van Volkswagen zijn de Polo (nummer vier in de verkoopcijfers van 2020) en natuurlijk de Golf. De Volkswagen Golf hoort samen met de iconische Volkswagen Kever tot de meest verkochte auto’s wereldwijd ooit.

Dat Volkswagens zo geliefd zijn is natuurlijk niet voor niets: het zijn over het algemeen betrouwbare auto’s die degelijk in elkaar zitten met een design dat veel mensen aanspreekt. Dit heeft wel een prijs. Een Volkswagen is niet goedkoop en ook een tweedehandsjes is niet voor weinig te koop.

Jouw Volkswagen WA of all risk verzekeren?

Je moet bepalen of je jouw nieuwe Volkswagen alleen WA wilt verzekeren of all risk. Een WA-verzekering is verplicht en dekt jouw wettelijke aansprakelijkheid.

Heb je een splinternieuwe Volkswagen of een nog niet zo’n oude tweedehandse dan ga je waarschijnlijk voor een uitgebreidere dekking. Dan kom je uit bij een WA plus casco. Deze verzekering wordt vaak all risk genoemd. De Consumentenbond geeft het advies om een auto tot ongeveer zes jaar oud all risk te verzekeren.

Je kunt naast WA en all risk ook nog voor een tussenvorm kiezen. Het gaat om WA plus beperkt casco. Meestal is dan ook schade door brand, diefstal, ruitschade, stormschade en botsingen met dieren gedekt door de verzekering. Schade door eigen toedoen aan jouw eigen auto is bij WA plus beperkt casco niet gedekt.

Of je kiest voor WA, WA plus beperkt casco of all risk moet je vooral af laten hangen van hoe oud jouw Volkswagen is en hoeveel je financieel kunt lijden. Over het algemeen is het advies om een auto tot zo’n zes jaar oud all risk te verzekeren, van zes tot tien jaar is een WA plus beperkt casco het advies en voor oudere auto’s is een WA-dekking voldoende. Als je de dekking aan gaat passen omdat jouw auto ouder is geworden is dat natuurlijk ook een goed moment om te kijken of bij een andere verzekeringsmaatschappij misschien de premie lager ligt.

Verzekering Volkswagen vergelijken

Vergelijk hier de autoverzekeringen voor jouw Volkswagen bij verschillende verzekeraars. Zo zie je waar je jouw Volkswagen het goedkoopst kunt verzekeren. Het is zomaar mogelijk tientallen euro’s per maand te besparen. Je kunt jouw Volkswagen verzekeren bij Avéro Achmea, Allianz, a.s.r. of Bovemij.

Modellen van Volkswagen

Op dit moment zijn de volgende modellen van Volkswagen nieuw te koop:

 • Volkswagen ID.3
 • Volkswagen ID.4
 • Volkswagen e-up!
 • Volkswagen up!
 • Volkswagen Polo
 • Volkswagen T-Cross
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen Golf
 • Volkswagen Tiguan
 • Volkswagen Passat
 • Volkswagen Arteon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *