groen sparen Moneyou

Moneyou Groen deposito nu te openen

Update 14 november 2020: In september heeft Moneyou aangegeven dat ze stoppen met alle activiteiten behalve de hypotheken. Dit betekent dat je geen Groen deposito meer af kunt sluiten. Vanaf oktober 2020 begint Moneyou met het informeren van hun klanten over de gevolgen voor lopende deposito’s. In de loop van 2021 zal ABN AMRO een nieuw groendeposito aanbieden via de ABN AMRO website.

Op dit moment is het mogelijk om een Groen deposito voor een jaar te openen bij Moneyou. Met zo’n deposito kan je belasting besparen. Er is een vrijstelling van de vermogensrendementsheffing en een extra heffingskorting. In de voorgaande jaren waren de deposito’s van Moneyou maar korte tijd beschikbaar. Wil je profiteren van het belastingvoordeel dan is het dus zaak om snel in actie te komen.

Geen vermogensrendementsheffing en een extra heffingskorting

Een Groen deposito van Moneyou levert je geen rente op, de rente is 0%, maar wel op twee manieren een besparing op de belasting die je moet betalen. Tot een bepaald bedrag wordt er geen vermogensrendementsheffing gerekend over groen sparen. Voor 2020 gaat het om € 59.477 als je geen fiscale partner hebt. Heb je die wel dan is de vrijstelling € 118.954.

Sluit je nu een deposito af dan is echter de vrijstelling voor 2021 van belang. Pas bij de belastingaangifte over 2021 profiteer je van de vrijstelling. De bedragen voor 2021 zijn nu nog niet bekend.

De andere manier waarop je belasting bespaart is de extra heffingskorting. Dit is 0,7% van het bedrag van de vrijstelling. Wil je meer weten over de voordelen lees dan vooral deze uitleg.

Dochter van ABN AMRO

Moneyou is een volledige dochteronderneming van ABN AMRO. Een Groen deposito valt onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor is een tegoed tot maximaal € 100.000 gegarandeerd bij een faillissement. Een Moneyou Groen deposito hou je formeel aan bij ABN AMRO Groenbank B.V. (hierna Groenbank). Voor de Groenbank geldt de garantie los van andere rekeningen bij Moneyou en ABN AMRO.

Heb je ook een spaarrekening of een normaal deposito bij Moneyou dan geldt hiervoor ook een garantie tot maximaal € 100.000. Je moet er dan wel rekening mee houden dat voor deze € 100.000 ook jouw tegoeden bij ABN AMRO of ABN AMRO Mees Pierson meetellen.

Gunstige voorwaarden

Van de banken die groen sparen aanbieden zijn de voorwaarden van Moneyou het gunstigst. De looptijd is relatief kort en er zijn geen bijkomende kosten. ING bood in het verleden groen sparen aan met een veel langere looptijd van vijf jaar. Bij Moneyou is de looptijd één jaar. Bij Rabobank is de looptijd ook één jaar maar daar zijn er hoge kosten. De jaarlijkse beheerkosten zijn bij Rabobank € 200.

Een ander voordeel van groen sparen bij Moneyou is dat het niet nodig is om een betaalrekening (met alle kosten die daar bij horen) te hebben bij de bank. Wel moet je eerst een spaarrekening openen bij Moneyou voordat je geld kunt inleggen in een Groen deposito.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *