voordelig energielabel

Regel nu nog een voordelig energielabel

Een tip om geld te besparen: regel nog dit jaar voordelig een energielabel. Vanaf 1 januari 2021 wordt het huidige energielabel vervangen door een nieuw en uitgebreidere energielabel. Dit nieuwe label zal veel meer gaan kosten dan nu. Daarnaast zal er dan een adviseur langs moeten komen.

Kosten energielabel fors omhoog

Het huidige Vereenvoudigde Energielabel kost gemiddeld zo’n € 7,50. Vanaf 2021 gaan de kosten voor het energielabel fors omhoog. Voor een appartement betaal je dan gemiddeld € 100 en voor een eengezinswoning € 190. Bovendien zal het veel meer gedoe geven. Nu regel je een energielabel volledig online. Volgend jaar moet een vakbekwaam energieadviseur bij je thuis komen.

Energielabel tien jaar geldig

Een energielabel is tien jaar geldig. Daarom is het aantrekkelijk om nog dit jaar een energielabel aan te vragen als je denkt dat je nog wel eens een keer gaat verhuizen. Ook als je al een tijdje een definitief energielabel hebt is het aantrekkelijk om die te vernieuwen. Het label is dan weer tien jaar geldig.

Boete bij geen energielabel

Bij verkoop of verhuur van een woning is vanaf 1 januari 2021 het nieuwe energielabel verplicht. Ontbreekt het label dan krijg je in 2021 direct een boete. De notaris zal bij overdracht van de woning controleren op aanwezigheid van het energielabel.

Regel een goedkoop energielabel

Een goedkoop energielabel regel je voor 1 januari 2021 via energielabelvoorwoningen.nl. Via DigiD log je in op deze site van de rijksoverheid. Je ziet dan het voorlopig toegekende energielabel. De energielabels gaan van A tot en met G. Energielabel A krijgen de meest energiezuinige woningen. De minst energiezuinige woningen krijgen energielabel G.

Na het aanvullen van gegevens over glas, verwarming, warm water, zonne-energie en ventilatie kan je eventueel bewijsstukken aanleveren. Daarna moet een deskundige worden geselecteerd. Die gaat dan online jouw aanvraag beoordelen en zorgt voor registratie van het energielabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *