collectief FNV Menzis

Zorgcollectief FNV bij Menzis stopt

Het zorgcollectief voor leden van FNV bij Menzis stopt met ingang van 1 januari 2019. Er komt geen collectief bij een andere zorgverzekeraar voor terug. Ben je via het collectief verzekerd bij Menzis dan ontvang je half november een aanbieding voor 2019 van Menzis. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere zorgverzekeraar.

Einde samenwerking FNV en Menzis

Al 13 jaar ontvingen FNV-leden via het zorgcollectief een korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Zo was het ook voor leden zonder werkgever of een werkgever zonder zorgcollectief mogelijk om korting te krijgen op de zorgverzekering.

De korting via het zorgcollectief FNV was tot 8 procent op de basisverzekering en 10 procent op de aanvullende (tand)verzekering. Bovendien kreeg je 30 procent korting op reis- en annuleringsverzekeringen en was er een combinatiekorting.

Vanaf 1 januari 2019 is dit dus verleden tijd. Het contract tussen FNV en Menzis loopt dan af. FNV heeft de afgelopen periode met meerdere verzekeraars, waaronder ook Menzis, gesproken over een collectiviteitskorting. Hier zijn echter geen nieuwe afspraken uit voortgekomen.

Wat moet ik nu?

Maak je nu nog gebruik van het zorgcollectief FNV bij Menzis dan vraag je je natuurlijk af hoe het moet met je zorgverzekering in 2019. Halverwege november ontvang je van Menzis een nieuwe polis met natuurlijk ook de premies voor de basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering. Dit zijn dan de premies zonder korting, zoals die ook voor andere verzekerden van Menzis zullen gelden.

Je kunt dan kijken of dit aanbod aantrekkelijk genoeg vindt of dat je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Hierbij kan je de premies vergelijken en de voorwaarden voor de aanvullende verzekering. Wil je overstappen van Menzis naar een andere verzekeraar dan moet je dit doen voor 1 januari 2019.

ยป Nu een nieuwe zorgverzekering regelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *