uitbetaling ww-uitkering

Uitbetaling WW-uitkering

Een WW-uitkering wordt niet op een vaste datum betaald. UWV doet de uitbetaling nadat je de inkomstenopgave hebt ingevuld. Die inkomstenopgave staat elke eerste dag van de maand voor je klaar op Mijn UWV.

Betaling achteraf

De betaling van een WW-uitkering is altijd achteraf. De maand moet dus eerst voorbij zijn. De uitkering over mei wordt bijvoorbeeld betaald nadat de inkomstenopgave over mei door UWV is ontvangen. Deze inkomstenopgave kan vanaf 1 juni ingevuld worden.

Je hebt de hele maand de tijd om de inkomstenopgave in te vullen. Vul je de opgave later in dan ben je te laat en krijg je de eerste keer een waarschuwing. Ben je vaker te laat met het invullen dan krijg je misschien tijdelijk een lagere uitkering.

Voorschot op de WW-uitkering

Kom je door het achteraf betalen van de WW-uitkering in financiële problemen dan kan je in de eerste maand waarin je werkloos bent geworden een voorschot vragen. Dit kan dus maar één keer. In de volgende maanden kan het niet. Stel je bent werkloos vanaf 1 oktober dan kan je éénmalig in de loop van oktober aan UWV om een voorschot vragen.

Wanneer staat de uitkering op de rekening?

Wanneer jouw WW-uitkering na het invullen van de inkomstenopgave precies op jouw bankrekening staat is niet te zeggen. Dit hangt van veel zaken af.

Door het weekend en feestdagen kan het zijn dat je minder snel een betaling van de WW-uitkering ontvangt. Verder maakt het verschil of jouw inkomstenopgave door het systeem verwerkt kan worden of dat een medewerker van UWV er naar moet kijken. UWV garandeert dat de WW-uitkering in ieder geval binnen 14 dagen op jouw rekening staat. Meestal is het gelukkig veel sneller.

Vakantiegeld 2021

Het vakantiegeld van de WW-uitkering wordt dit jaar op 18 mei 2021 uitbetaald. Bij een WW-uitkering wordt er elke maand 8% vakantiegeld gereserveerd. Dit wordt dan in mei uitgekeerd. Stopt de uitkering eerder dan wordt het vakantiegeld binnen een paar dagen nadat je de brief over de beëindiging hebt ontvangen betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *