uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering regelen

De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen. Een eenvoudige uitvaart kost al zo’n € 7.500. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering worden de kosten van een begrafenis of crematie volledig of voor een deel gedekt. Daarom kan een uitvaartverzekering regelen verstandig zijn.

Uitvaartverzekering zinvol

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat de nabestaanden voor de kosten van de uitvaart moeten opdraaien. Ook al is er voldoende spaargeld dan kan een uitvaartverzekering toch goed zijn. De nabestaanden hoeven dan de kosten niet voor te schieten. Bij een overlijden kunnen de nabestaanden namelijk niet bij jouw spaargeld. De bank- en spaarrekeningen worden bij een overlijden geblokkeerd.

Hoeveel kost een uitvaart?

Om je een idee te geven van hoeveel een uitvaart kost kan je hieronder daarvan een indicatie krijgen. Maak een keuze tussen een begrafenis en een crematie of geef aan dat je het nog niet weet. Daarnaast wordt er rekening gehouden met hoeveel personen er komen bij de uitvaart en of de uitvaart sober, normaal of uitgebreid moet zijn.

Soorten uitvaartverzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De twee belangrijksten zijn een naturaverzekering en een kapitaalverzekering. De twee kunnen ook in één polis gecombineerd worden.

Bij een naturaverzekering wordt er geen bedrag uitgekeerd. Er worden goederen en diensten geleverd die bij een uitvaart horen. Vaak moet je de uitvaart laten verzorgen door een uitvaartondernemer van de verzekeraar. Doe je dat niet dan wordt er veel minder vergoed. Bij een naturaverzekering moet meestal worden bijbetaald voor keuzes buiten het standaardpakket.

De kapitaalverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit bij overlijden. Hiermee kunnen de nabestaanden de uitvaart betalen. Voordeel van deze vorm is de grote keuzevrijheid. Wel moet goed opgelet worden of het verzekerd bedrag voldoende is voor een uitvaart die aan alle wensen voldoet.

Er is dus ook een combinatie mogelijk van een naturaverzekering en kapitaalverzekering. Met het bedrag dat het kapitaaldeel uitkeert kunnen dan de extra kosten of bijzondere wensen worden betaald.

Kosten uitvaartverzekering

Om je een idee te geven van hoeveel een uitvaartverzekering per maand kost hieronder een overzicht van de globale maandpremie. Zoals je ziet is de premie afhankelijk van je leeftijd bij het afsluiten van de verzekering. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger de premie. Met het stijgen van de jaren neemt het risico op overlijden toe en hiermee ook de kans dat de verzekeraar uit moet keren.

Aanvangsleeftijdkapitaal € 5.000kapitaal € 10.000
20 jaar€ 5,00€ 9,00
40 jaar€ 8,50€ 16,00
60 jaar€ 19,50€ 37,00

Bron: Nibud. Er is uitgegaan van levenslange premiebetaling en de premie is exclusief afsluitkosten. De premie is per maand en het zijn globale bedragen.

Uitvaartverzekering regelen

Een uitvaartverzekering regel je bij Yarden, Ardanta, Dela of Monuta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *