Renault verzekeren

Renault verzekeren

Heb je net een nieuwe of tweedehandse Renault gekocht dan wil je die natuurlijk zo goed en voordelig mogelijk verzekeren. Je bent voor jouw Renault op zoek naar een autoverzekering met een goede dekking, vlotte afhandeling van schade en een aantrekkelijke premie. Wij helpen je daarbij.

Het merk Renault

Het Franse automerk is in 1899 opgericht. Tegenwoordig werkt het bedrijf nauw samen met Nissan en Mitsubishi in de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. In de vorige eeuw heeft Renault een paar iconische modellen op de markt gebracht. De Renault 4 is van 1961 tot 1992 vrijwel ongewijzigd verkocht. Ook de Renault 5 die in 1972 geïntroduceerd werd was populair. Tot 1996 zijn er 7,3 miljoen van verkocht.

In 1984 was Renault de eerste Europese autofabrikant met een MPV. Dit was de Renault Espace. Inmiddels is dit model toe aan de vijfde generatie en nog steeds leverbaar. De meest populaire modellen van Renault in Nederland zijn tegenwoordig de Clio en Captur.

Jouw Renault WA of all risk verzekeren?

Je kunt jouw Renault alleen WA verzekeren of all risk. Een WA-verzekering is verplicht en dekt jouw wettelijke aansprakelijkheid.

Heb je een splinternieuwe Renault of een nog niet zo’n oude tweedehandse dan ga je waarschijnlijk voor een uitgebreidere dekking. Dan kom je uit bij een WA plus casco. Deze verzekering wordt vaak all risk genoemd. De Consumentenbond geeft het advies om een auto tot ongeveer zes jaar oud all risk te verzekeren.

Je kunt naast WA en all risk ook nog voor een tussenvorm kiezen. Het gaat om WA plus beperkt casco. Meestal is dan ook schade door brand, diefstal, ruitschade, stormschade en botsingen met dieren gedekt door de verzekering. Schade door eigen toedoen aan jouw eigen auto is bij WA plus beperkt casco niet gedekt.

Of je kiest voor WA, WA plus beperkt casco of all risk moet je vooral af laten hangen van hoe oud jouw Renault is en hoeveel je financieel kunt lijden. Over het algemeen is het advies om een auto tot zo’n zes jaar oud all risk te verzekeren, van zes tot tien jaar is een WA plus beperkt casco het advies en voor oudere auto’s is een WA-dekking voldoende. Als je de dekking aan gaat passen omdat jouw auto ouder is geworden is dat natuurlijk ook een goed moment om te kijken of bij een andere verzekeringsmaatschappij misschien de premie lager ligt.

Verzekering Renault vergelijken

Vergelijk hier de autoverzekeringen voor jouw Renault bij verschillende verzekeraars. Zo zie je waar je jouw Renault het goedkoopst kunt verzekeren. Het is zomaar mogelijk tientallen euro’s per maand te besparen. Je kunt kiezen om jouw Renault te verzekeren bij Avéro Achmea, Allianz, a.s.r. of Bovemij.

Modellen Renault

Op dit moment zijn de volgende modellen van Renault nieuw te koop:

  • Renault Twingo
  • Renault Zoe
  • Renault Clio
  • Renault Captur
  • Renault Kadjar
  • Renault Megane
  • Renault Scenic
  • Renault Grand Scenic
  • Renault Talisman
  • Renault Espace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *